☞ Κραγιόν με μόλυβδο!

Καλησπέρα κορίτσια! Τί κάνετε?
Καιρό πριν είχα ακούσει πως βρέθηκαν πολλά κραγιόν να περιέχουν μόλυβδο και βρήκα σήμερα την ευκαιρία να ψάξω κι εγώ με τη σειρά μου ποιά κραγιόν από αυτά που έχω περιέχουν..
Κατ'αρχάς, αυτά είναι τα 3 απλά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε αν θέλετε κι εσείς να διαπιστώσετε ποιά κραγιόν σας περιέχουν μόλυβδο:

1. Βάλτε λίγο κραγιόν στο χέρι σας. 
2. Με ένα χρυσό δαχτυλίδι τρίψτε το χρώμα. 
3. Αν το χρώμα του κραγιόν γίνει μαύρο, τότε ξέρετε ότι περιέχει μόλυβδο. 



Ξεκινάω λοιπόν με τα κραγιόν που έχω, τα οποία απέκτησαν μαύρο χρώμα μόλις έτριψα πάνω τους το χρυσό δαχτυλίδι( ΑΣΦΑΛΩΣ ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΥΣΦΗΜΙΣΩ ΚΑΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ,ΑΠΛΑ ΜΙΛΑΩ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ "ΠΕΙΡΑΜΑ" ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ) :


* Avon Colotrend στην απόχρωση Intimate & Beige Star.
* Victoria SilkTouch από Jumbo.
* Maybelline στην απόχρωση 630-Precious Ruby.
* Clinique στην απόχρωση Rasberry Glace.
* Covergirl Marathon στην απόχρωση 10-Espresso.
* Gemey Paris στην απόχρωση 17-Brun Cuivre.
* Nivea Beaute στην απόχρωση 16-Peach.
* Estee Lauder στην απόχρωση 55-Blushing Cream.


Αυτά τα κραγιόν λοιπόν ήταν που έκαναν το χέρι μου μαύρο λόγω του μόλυβδου που περιέχουν.. Είμαι λίγο χαμένη, γιατί δοκίμασα πολλά κραγιόν από BeautyLine και από Lovie, και δε μαύρισαν ΚΑΘΟΛΟΥ.
Ειλικρινά μετάνιωσα που έδωσα ένα αξιόλογο ποσό για να αγοράσω κραγιόν από φίρμες και είδα αυτό.. Απογοητεύτηκα θα έλεγα.. Δεν περίμενα κραγιόν των 1,50€ να είναι ποιοτικώς καλύτερα από κραγιόν των 7,8,9€ και πάει λέγοντας.. 

Πλέον θα δοκιμάζω πριν αγοράσω, γιατί δε θέλω να θέτω άλλο τον οργανισμό μου σε κίνδυνο, και ειδικά λόγω καλλυντικών που χρησιμοποιώ! Υπάρχουν πολλοί πως ο κίνδυνος δηλητηριάσεως από ένα απλό κραγιόν είναι μικρός, αλλά γιατί να θέτουμε τον οργανισμό μας έστω και σε αυτό τον ΜΙΚΡΟ κίνδυνο?



Ελπίζω να σας φάνηκε κατατοπιστικό το ποστ μου!
Προσέξτε τί αγοράζετε, κάντε έλεγχο αγοράς και μετά αγοράστε!


Φιλιά πολλά..




5 σχόλια:

  1. Πλάκα κάνεις!!!Με την πρώτη ευκαιρία θα το δοκιμάσω και ελπίζω να μη πάθω κρίση..Πολύ καλό το post!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ'ευχαριστώ πολύ! Κι εγώ ξαφνιάστηκα δυσάρεστα με το που διαπίστωσα πόσα κραγιόν από φίρμες είχαν μόλυβδο και έπαθα επίσης σοκ όταν διαπίστωσα πως όλα τα κραγιόν που έχω από beautyline και από lovie δεν είχαν ούτε ίχνος... Όποτε βρεις την ευκαιρία καν'το και περιμένω νέα σου<3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωχ! Δεν το ήξερα!!! Και είναι πολύ απλός ο τρόπος να εντοπίσουμε ποια έχουν μόλυβδο!!! Μου κάνει, όμως, πολύ εντύπωση που τόσο γνωστές εταιρίες είχαν στα κραγιόν τους... Μα, πως περνάνε από έγκριση;;;
    Να έχεις ένα όμορφο βράδυ!!!
    Υ.Γ. Βλέπω βρήκες τον δρόμο σου στη σχεδίαση του μπλογκ!!
    Ωραίες οι αλλαγές σου :) Αν μπορείς να βγάλεις και το captcha θα σου ήμουν υπόχρεη!! χιχι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό αναρωτήθηκα κι εγώ.. Στην αρχή έλεγα,οκ,λογικό να έχουν τα φθηνά κραγιόν.. Έλα όμως που έγινε το αντίθετο ακριβώς..

    Όσο για το blog,προσπαθώ να κάνω αρκετές αλλαγές γιατί σε γενικές γραμμές είμαι άσχετη από αυτά :$ Και σαν άσχετη,ρωτάω ξανα,τί είναι το captcha που ανέφερες? (στο τέλος από τις τόσες ερωτήσεις που σου έχω κάνει,θα γράψω blog designed by Tina Pippo,αφού εσύ μου τα πρότεινες όλα χιχιχιχι) όπως και να χει ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το ενδιαφερον με τον μολυβδο και γενικα με τα βαρεα μεταλλα στα καλλυντικα, είναι οτι εξυπηρετουν στην " ποιότητα" τους, σε χαρακτηριστικα όπως η διάρκεια για πολλές ώρες! έτσι δικαιολογείται και το οτι τα ακριβότερα καλλυντικά τα οποίά δίνουν τα πιο καλά αποτελεσματα να εχουν βαρέα μέταλλα... παρ'όλα αυτά, επειδή αυτά τα μέταλλα δρουν αθροιστικά στο σώμα( δεν αποβάλλονται δηλαδή, αλλα όταν ξεπεράσουν ένα όριο γίνονται επικύνδυνα) καλύτερα να χρησιμοποιούμαι υγειίνα καλλύντικά (και πιο οικονομικά ;) ) που θα διαρκούν λιγότερο, παρα να επιβαρύνουμε τον οργανισμο! πληροφοριακα έχουν γίνει έρευνες που λένε οτι μια γύναικα στη ζωή της καταναλώνει κατα μ.ο. κιλά κραγιόν! ουαου δηλαδης!
    αυτά!ωραίο μπλογκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή